X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Noi panouri informative în stațiile din capitală

15 ian. 2014,, 17:15   Societate
5641 1
Foto: diez.md
Regia Transport Electric urmează să monteze, în această săptămînă, primele 10 modele noi de grafice ale circulației transportului public, realizate la standarde europene. Anunțul a fost făcut de către directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, pentru NOI.md. Noul model de panou informativ, în formă de cilindru care se rotește, este fabricat din materiale rezistente, funcționarii de la Primărie sperînd să evite astfel deteriorarea lor prematură.

Costul unui panou informativ de acest tip este de circa 800 de lei. Cele 10 grafice noi urmează a fi instalate în stațiile de troleibuz de pe bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Alexandru cel Bun, Alecu Russo, bulevardele Dacia și Traian, străzile Ismail și Ion Creangă.

„Săptămîna aceasta începem instalarea noilor grafice. Costul unuia este de 800 de lei. Pentru fabricarea celor 10 bucăți s-au cheltuit 8000 de lei. Cel de-al doilea lot este încă în lucru. În țările europene toate stațiile au asemenea grafice, mai moderne”, a menționat directorul RTEC.

Morgoci a precizat că specialiștii lucrează în prezent la alte 10 panouri informative. Potrivit lui, începînd de mîine trei stații din capitală vor avea deja grafice noi.

Menționăm că anterior un asemenea panou rulant a fost plasat temporar în staţia de troleibuz de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?