X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un post TV din România a fost amendat pentru că a insultat cetățenii Republicii Moldova

14 ian. 2014,, 17:25   Societate
7710 8
Foto: fose-septice.net
Postul român de televiziune B1 TV a fost amendat, după ce realizatorul unei emisiuni difuzate de post i-a insultat pe cetățenii moldoveni, numindu-i „țărani” și „țigani”. Moderatorul a vorbit, în cadrul emisiunii, și despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunînd despre acesta că este „un terchea-berchea”, potrivit Mediafax.

„În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mîna întinsă pe Champs-Élysées (...) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decît să cerşească pe lîngă România de cînd îi ştim noi”, a spus prezentatorul român în cadrul emisiunii difuzate pe 24 decembrie 2013.

El a vorbit şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios. Consiliul Național al Audiovizualului din România a constatat că moderatorul emisiunii a făcut afirmații cu caracter discriminatoriu la adresa cetățenilor Republicii Moldova și a dispus amendarea postului B1 TV cu 10 mii de lei românești.

Menționăm că anterior președintele României, Traian Băsescu, i-a acuzat pe politicienii moldoveni de nerecunoștință și incorectitudine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?