X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Obiectivele Parlamentului pentru 2014: regim liberalizat pînă în luna MAI (VIDEO)

14 ian. 2014,, 14:20   Politică
4834 3
Foto: noi.md
Parlamentul Republicii Moldova și-a stabilit obiectivele pentru sesiunea de primăvară-vară a legislativului. Despre aceasta a comunicat președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul unei conferințe de presă, anunțînd că deja a semnat o dispoziție ce prevede organizarea primei ședințe a Biroului permanent al Parlamentului. În cadrul acesteia va fi stabilită și data primei ședințe a legislativului, relatează NOI.md.

Spicherul a spus că anul 2014 este foarte important pentru Moldova, pe parcursul acestuia urmînd să fie realizate numeroase obiective inițiate în 2013.

„Este important să asigurăm stabilitate politică pînă la alegeri, să avem o cooperare bună în cadrul coaliției proeuropene, între autoritățile statului, în primul rînd între Parlament și Guvern. O prioritate foarte importantă este pregătirea pentru semnarea Acordului de asociere cu UE. Intenționăm să reușim ca acordul să fie ratificat de actualul parlament”, a spus Igor Corman.

De asemenea, președintele Parlamentului a menționat că un subiect la fel de important este liberalizarea regimului de vize cu UE.

„Este important ca noi să monitorizăm cu multă atenție aceste procese. Voi avea discuții cu factorii de decizie din Parlamentul European, iar scopul nostru este ca neapărat să obținem libera circulație a cetățenilor din Republica Moldova pînă la alegerile din Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai”, a spus Corman. Cît privește planurile pe interior, Igor Corman a spus că unul dintre obiective este reformarea justiției.

Noua sesiune parlamentară se va desfășura în clădirea renovată a Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?