X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Corman: Declarațiile lui Traian Băsescu dăunează Republicii Moldova (VIDEO)

14 ian. 2014,, 12:58   Politică
5057 7
Foto: trm.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, critică declarațiile președintelui României referitoare la unirea cu Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă spicherul a spus că asemenea afirmații au un impact negativ asupra percepției cetățenilor vizavi de integrarea europeană, relatează NOI.md.

„Sigur că aceste declarații nu ne fac bine, ele au un context electoral și în România și nu se prea includ în logica unor evoluții normale. Aceste declarații dăunează și spiritului european din Republica Moldova, fiindcă se fac anumite asocieri dintre procesul de integrare europeană și ceea ce consideră domnul Băsescu că este proiectul dumnealui”, a spus Corman.

Potrivit spicherului, în Republica Moldova există un singur proiect – consolidarea statalității țării și modernizarea țării în baza modelului european.

„În acest proces noi mizăm și pe sprijinul partenerilor din UE și cunoaștem că România este o țară foarte importantă la acest capitol”, a specificat Corman.

În cadrul unei emisiuni președintele României a spus că alipirea României la Republica Moldova trebuie discutată fără participarea Chișinăului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?