Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ucraina: Un deputat a cerut сa ambasadorul SUA să fie declarat persona non grata

14 ian. 2014,, 02:50   Externe
4330 8
Foto: obozrevatel.com
Liderul Partidului Comunist din Ucraina, P. Simonenko, consideră că ambasadorul SUA, Jeffrey Payette, ar trebui să fie declarat persona non grata în Ucraina din cauza încălcărilor normelor diplomatice și intervenția în afacerile interne ale țării.

"Statele Unite, în ceea ce privește anumite evenimente care au loc în Ucraina, utilizează standarde duble, de altfel, ca și Europa. La ei acasă ei nu admit așa ceva. Cînd vine vorba de Statele Unite ale Americii, ei folosesc toate resursele posibile pentru a lupta împotriva terorismului ca atare, dar și cel folosit pentru a captura teritorii și popoare" - a comentat cu privire la declarația ambasadorului SUA referitor la evenimentele din fața instanței de judecată Sviatoșinski din Kiev și secția de poliție Sviatoșinski.

Potrivit lui Simonenko, SUA și UE au nevoie de destabilizarea situației din Ucraina.

"Cînd vine vorba de Ucraina, este clar că Statele Unite, la fel și Europa, au nevoie de a destabiliza situația din Ucraina. Instabilitate, mai ales în condițiile cînd se formează platforma politică pentru a lupta pentru președinție. Și SUA, ca întotdeauna, apar în rolul de păpușar și trag de sfori pentru a induce anumite stări de spirit în Ucraina. Prin urmare, nu este nimic nou, este o formă de sprijin a așa-numitei opoziții și a Maidanului, a căror principală sarcină este de a deschide calea pentru alegerile prezidențiale viitoare unei marionete, așa cum a fost sub Iușcenko. Și pe oricine nu ar miza din acest trio, ei decid un singur lucru - marioneta lor trebuie să fie președinte în Ucraina", - a declarat Simonenko.

"Eu nici măcar nu ating problema cum reprezentantul diplomației americane în Ucraina poate să spună așa ceva. În acest caz, dacă răsună o astfel de declarație, acesta trebuie imediat să fie declarat persona non grata și expulzat din Ucraina. Mă întreb de ce guvernul ucrainean, de ce Ministerul Afacerilor Externe tac. Ambasadorul Statelor Unite demult trebuia expulzat de pe teritoriul Ucrainei. El încalcă toate protocoalele diplomatice și standardele de comportament", - a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?