X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Puterea centrală provoacă separatism în Găgăuzia – declarație (VIDEO)

10 ian. 2014,, 13:25   Societate
5701 10
Foto: noi.md
Asociația Obștească ”Patria – Uniunea Eurasiatică” își exprimă îngrijorarea și indignarea față de imixtiunea autorităților centrale ale Republicii Moldova în treburile Autonomiei Găgăuze, în special, în procesul de organizare a referendumului consultativ pe teritoriul regiunii.

„Atenționăm opinia publică asupra încălcării fără precedent a statutului teritorial autonom al Găgăuziei și ignorarea totală din partea Chișinăului oficial a deciziei organului legislativ suprem al autonomiei privind desfășurarea referendumului. În loc să se ghideze de valorile europene, autoritățile centrale, practic, susțin și alimentează dispozițiile separatiste în unele regiuni din Moldova, deoarece consideră că opinia lor este unica părere corectă, iar pașii pe plan extern sînt infailibili și de necontestat. În loc să ofere autonomiei posibilitatea de a se expune, în privința organizatorilor referendumului din Găgăuzia sînt intentate dosare penale”, a declarat președintele mișcării, Igor Tuleanțev.

Reprezentanții Asociației Obștești ”Patria – Uniunea Euroasiatică” atenționează că o asemenea tendință de ”transformare a organelor de drept ale țării într-o măciucă represivă a regimului” este extrem de periculoasă pentru suveranitatea și independența Republicii Moldova.

În acest context, Tuleanțev a amintit că anume asemenea măsuri represive au cauzat conflictul înghețat de pe Nistru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?