X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

"Iadul îngheţat" - imaginea cu vortexul polar care coboară peste SUA (FOTO)

9 ian. 2014,, 10:08   Externe
10694 3
Foto: antena3.ro
Statele Unite continuă să se confrunte cu un val de frig istoric, care paralizează centrul, nordul şi estul ţării de aproape o săptămînă, obligînd numeroase state să adopte măsuri excepţionale.

Temperaturile resimţite, de pînă la minus 53 grade Celsius, neobişnuite în ultimii 20 de ani, ninsorile şi poleiul au provocat zeci de morţi în mai puţin de o săptămînă, iar serviciile meteorologice anunţă sosirea unui nou val de frig în estul ţării.

Paralizarea traficului aerian a devenit un coşmar pentru numeroşi americani, care nu se pot întoarce acasă după sărbătorile de sfîrşit de an, în timp ce numeroase şcoli au fost închise în mai multe state, unde autorităţile le-au cerut locuitorilor să rămînă în case.

Numeroase aeroporturi au fost perturbate şi, potrivit site-ului specializat FlightAware, peste 4.300 de zboruri au fost anulate în total, dintre care aproape jumătate la Chicago, iar alte 6.500 au avut întîrzieri.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată pînă în prezent a fost de minus 53 de grade Celsius, în Montana, în nordul-vestul ţării, iar o temperatură puţin mai ridicată a fost înregistrată în North Dakota, South Dakota şi Minnesota.

În Minneapolis, unde în mod obişnuit locuitorii din Washington sunt ironizaţi pentru că intră în panică la primii fulgi de zăpadă, publicaţia Star Tribune sublinia că viaţa "intră în hibernare".

Chiar şi sudul ţării, obişnuit cu un climat mai blînd, a fost vizat de o alertă de frig care ameninţă recoltele şi animalele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?