Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Este timpul să fie pus în discuţie statutul politic al Transnistriei - declaraţie

8 ian. 2014,, 13:05   Societate
7480 2
Foto: vesti.md
Președinția OSCE de la Berna (Elveția) susține că a venit timpul să fie pus în discuție statutul politic al regiunii separatiste transnistrene.

Într-o declarație remisă pentru Moldova.ORG, purtătorul de cuvînt al Departamentului Federal pentru Afaceri Externe al Elveției, Sonja Isella, a informat că în pofida unor împotriviri în rîndurile negociatorilor din formatul 5+2, o soluție politică pentru conflictul transnistrean trebuie găsită.

„Noi sîntem de părere că o soluție politică trebuie abordată chiar dacă există ezitare în ceea ce privește analizarea chestiunilor politice și de securitate în cadrul negocierilor în formatul 5+2”, a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe de la Berna.

În cadrul întîlnirilor anterioare, doar probleme de ordin social, economic și de mediu au fost abordate în discuțiile oficialilor.

Pe parcursul anului 2014, președinția OSCE, care a fost preluată de Elveția de la Ucraina, își propune să consolideze mijloacele de mediere ale OSCE în toate conflictele din regiune, inclusiv în cel din Transnistria.

Ministerul de Externe elvețian a anunțat în aceeași declarație că nu va veni cu o nouă formulă de soluționare a conflictului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?