Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un vestit actor i-a cerut lui Putin să întoarcă sancțiunea penală pentru homosexuali

8 ian. 2014,, 13:09   Showbiz
11005 6
Foto: obozrevatel.com
Actorul, regizorul și fostul preot ortodox, Ivan Ohlobîstin, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care a cerut "să contribuie la întoarcerea cît mai grabnică în Codul penal a articolului 121, care pedepsește pentru "sodomie".

Ohlobîstin a publicat scrisoarea pe blogul său. El subliniază că legea care interzice propaganda relațiilor sexuale non-tradiționale adoptată în vara anului 2013 nu este destul de eficientă "deoarece prezența comunităților gay oficial înregistrate este o publicitate directă a homosexualității".

" Soluționarea acestei contradicții legislative nu poate fi tergiversată, altfel amenință iminent ca sodomiți destul de rapid să obțină statutul de "grup social", ceea ce înseamnă o oportunitate constituțională de a corupe tînăra generație, deoarece sodomiții nu pot avea copiii lor și acest "grup social" se va completa cu copiii noștri ", - se spune în scrisoare.

În decembrie 2013 Ohlobîstin s-a pomenit în centrul unui scandal în legătură cu afirmațiile dure împotriva homosexualilor. În special, într-un discurs la Novosibirsk, el a spus că "de vii i-ar băga în sobă". După aceea , comunitatea LGBT din Rusia s-a adresat la Apple cerînd să rupă relațiile cu retailerul celular "Evroseti", al cărui director dreativ este Ohlobîstin. Reacția Apple la această declarație nu se cunoaște.

Legea care incriminează sodomia a acționat în Uniunea Sovietică din 1934. În iunie 1993, articolul 121 a fost exclus din Codul penal al Federației Ruse. Din acel moment homosexualitatea, ca atare, a încetat să mai fie componentă a infracțiunii, dar s-a păstrat în articolele 132 - 134 din Codul Penal cu privire la acțiunile ilegale de natură sexuală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?