X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un nou dosar pe numele lui Filat a fost expediat în judecată

16 ian. 2019,, 17:10   Politică
5409 3

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată un nou dosar în care figurează fostul premier Vlad Filat.

Acesta este acuzat de săvîrșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în anul 2013, învinuitul urmărind scopul de a ascunde mijloace financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, a recurs la spălarea de bani. Acesta a apelat la un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Oamenii legii au stabilit că fostul premier a încheiat un contract de asistență cu o companie de consultanță din Washington, SUA, în campania electorală din 2014. Pentru serviciile contractate, învinuitul a achitat companiei nerezidente suma totală de 12 847 902 lei, efectuînd periodic transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar. Mijloacele financiare folosite erau obținute din infracțiuni de corupție comise la Banca de Economii.

Autorităţile din SUA au confirmat că compania din Washington a prestat servicii de consultanţă pentru un partidul politic din Republica Moldova.


Procurorii au stabilit că mijloacele bănești menționate au fost primite de către învinuit urmare a săvîrșirii infracțiunii de trafic de influență și corupere pasivă, pentru care fostul premier este condamnat și își ispășește pedeapsa, la ora actuală, în penitenciar.

De menționat că învinuitul nu își recunoaște vina pentru cele incriminate. Pentru infracțiuni de spălare de bani, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?