X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Află cînd începe Postul Paștelui 2019

17 ian. 2019,, 01:00   Societate
10211 1

Postul Paștelui 2019. Postul Mare are loc înaintea Învierii și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante.

Postul Paștelui 2019. În 2019, Postul Paștelui începe pe 11 martie și se termină pe 27 aprilie.

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămîna Patimilor.

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să între în biserica. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioară de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Postul Paștelui 2019. Țînînd seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mîntuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămîna.


La sfîrșitul celui de-al treilea secol, Postul Mare a fost împărțit în două: Postul prepascal, cunoscut sub numele de Postul Paresimilor care ținea pînă în Duminică Floriilor și Postul Paștilor (Postul pascal) care ținea o săptămîna, începînd cu Duminică Floriilor și încheindu-se cu Duminică Învierii Domnului.

Postul Paștelui 2019. În urmă Sinodului I ecumenic de la Niceea din anul 325, Biserica de Răsărit s stabilit că durata postului să fie de șapte săptămîni, durata care a rămas valabilă pînă în zilele noastre.

Postul Paștelui 2019. Ce nu ai voie să faci în Postul Mare

În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalte sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

În calendarul bizantin Postul Mare începe în lunea de după Duminică izgonirii lui Adam din răi, iar cel latin cu Miercurea Cenușii.

Postul Paștelui 2019. Așa cum bine se știe, postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețînă de la anumite gînduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

Postul Paștelui 2019. Posturi și zile de post în 2019

Miercurile și vinerile de peste an, afară de cele cu dezlegare, însemnate cu hărți

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?