Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

O nouă specialitate ar putea fi introdusă la Universitatea de Stat

8 ian. 2014,, 11:30   Societate
8324
Foto: basarabia.md
Ministerul Educaţiei a propus instituirea unei noi specialităţi - chimia biofarmaceutică, în cadrul Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universităţii de Stat. Ministerul a prezentat spre examinare, un proiect de hotărîre în acest sens Cabinetului de Miniştri.

Potrivit Ministerului Educaţiei, competenţele obţinute în cadrul acestei discipline vor contribui la formarea specialiştilor chimişti care vor aplica metode performante de analiză a calităţii preparatelor farmaceutice. Specialiştii noi formaţi vor avea posibilitatea să activeze atît în domeniul sintezei dirijate a unor noi medicamente, cît şi în cel al analizei şi implementării procedurilor analitice pentru a asigura puritatea şi calitatea medicamentului.

În proiectul Ministerului Educaţiei se precezează că pentru introducerea noii specialităţi nu vor fi necesare resurse financiare suplimentare.Totodată, instituirea specialităţii presupune, în premieră, o colaborare strînsă între Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „N. Testemiţanu”, precum şi Institutul Oncologic.

Precizăm că pe plan mondial chimia farmaceutică/biofarmaceutică ca specialitate în cadrul studiilor la Ciclul I, Licenţă este implementată cu succes în Canada, Rusia şi România.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав