X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O nouă specialitate ar putea fi introdusă la Universitatea de Stat

8 ian. 2014,, 11:30   Societate
8700 1
Foto: basarabia.md
Ministerul Educaţiei a propus instituirea unei noi specialităţi - chimia biofarmaceutică, în cadrul Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universităţii de Stat. Ministerul a prezentat spre examinare, un proiect de hotărîre în acest sens Cabinetului de Miniştri.

Potrivit Ministerului Educaţiei, competenţele obţinute în cadrul acestei discipline vor contribui la formarea specialiştilor chimişti care vor aplica metode performante de analiză a calităţii preparatelor farmaceutice. Specialiştii noi formaţi vor avea posibilitatea să activeze atît în domeniul sintezei dirijate a unor noi medicamente, cît şi în cel al analizei şi implementării procedurilor analitice pentru a asigura puritatea şi calitatea medicamentului.

În proiectul Ministerului Educaţiei se precezează că pentru introducerea noii specialităţi nu vor fi necesare resurse financiare suplimentare.Totodată, instituirea specialităţii presupune, în premieră, o colaborare strînsă între Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „N. Testemiţanu”, precum şi Institutul Oncologic.

Precizăm că pe plan mondial chimia farmaceutică/biofarmaceutică ca specialitate în cadrul studiilor la Ciclul I, Licenţă este implementată cu succes în Canada, Rusia şi România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?