Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

33 de studenţi premiaţi la Gala Studenţilor Originari din Moldova

5 ian. 2014,, 11:00   Societate
4956 1
Foto: gov.md
Un număr de 33 de studenţi moldoveni care îşi fac studiile peste hotarele ţării au fost premiaţi în cadrul primei ediţii a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în seara de 4 ianuarie, în incinta Palatului Republicii de la Chişinău.

Pentru titlul de cel mai bun student al anului din cadrul Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova au fost depuse 205 dosare din 21 de ţări. Potrivit deciziei juriului, în cadrul evenimentului au fost oferite 11 premii întîi, 21 de menţiuni şi trei premii speciale.

Categoria „Europa Centrală şi de Est” premiul unu a fost decernat Dariei Copîl (licenţă), Alexei Zubarev (masterat), Ileana Pîrţachi (doctorat).

Categoria „Europa de Vest” deţinătorii premiului întîi sînt: Cristian Cerneanu (licenţă), Amir Fakeeh (masterat), Corina Cojocaru (doctorat).

Categoria „SUA şi Canada” - Eugen Ghileţchi (licenţă), Ciorba Mihai (masterat), Victor Buza (doctorat). Ultimul a primit şi premiul special oferit de către premierul Iurie Leancă.

Categoria „Alte continente” - Dorin Guţu. Categoria „Arte” - Maria Sumareva. Categoria „Simpatia Echipei de organizare” - Iulian Gramaţki.

Proiectul „Excelență Academică pentru Moldova” este la prima sa ediție și se desfășoară sub înaltul patronaj al premierului Iurie Leancă. Scopul evenimentului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate.

Acţiunea are loc la inițiativa Asociației studenților moldoveni din Franța "Jeunes Moldaves" în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, cu susținerea proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?