X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Imigranții care fug de sărăcie și șomaj ar putea fi repatriați din Germania

5 ian. 2014,, 14:01   Societate
25377 13
Foto: moldnews.md
Eurodeputatul german Elmar Brok, din partea formațiunii Uniunea Creștin-Democrate (CDU), a cancelarului Angela Merkel, a propus vineri repatrierea imigranților din Europa de Est care sosesc în Germania pentru a scăpa de sărăcie și înregistrarea amprentelor lor pentru a-i împiedica să mai revină, informează EFE.

„Imigranții care vin în Germania ca să acceseze ajutoare de șomaj, ajutoare pentru familii și securitate socială trebuie repatriați în țările de origine. Și trebuie avut în vedere crearea unui registru cu amprentele acestora, pentru a evita noi călătorii”, spune Brok, citat de cotidianul Bild.

EFE comentează că, prin aceste declarații, Brok intervine în dezbaterea survenită în rîndurile marii coaliții guvernamentale care a solicitat o înăsprire a legilor imigrației, de teama unui val de imigranți din România și Bulgaria. Pînă acum, astfel de propuneri au fost susținute de Uniunea Social-Creștină din Bavaria (CSU), aliații bavarezi ai cancelarului german, și au provocat primele frecușuri cu Partidul Social-Democrat (SPD), partener la guvernare în coaliția lui Merkel.

Institutul german pentru piața forței de muncă (IAB) estimează că numărul românilor și bulgarilor din Germania va crește, ajungînd la 100.000-180.000 de oameni. În prezent, în Germania trăiesc circa 370.000 de cetățeni români și bulgari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?