Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Recomandările nutriţioniştilor pentru perioada sărbătorilor de Crăciun

6 ian. 2014,, 10:00   Societate
5216 1
Foto: nbcclatino.com
Cantitatea mare de bucate gustoase, hrănitoare și „grele” – din carne, afumături, maioneză și alte produse nu prea folositoare de pe masa noastră de sărbătoare – pot deveni pentru organismul nostru o povară destul de grea.

Pentru a nu avea probleme de digestie după mesele copioase de Crăciun, nutriţioniştii recomandă să fim mai selectivi la felurile de mîncare și cantitatea produselor consumate. Iar pentru a ne putea bucura de sărbătorile de Crăciun, trebuie să urmăm cîteva sfaturi simple:

- în cazul în care nu sîntem în stare să ne abținem a gusta din toate felurile de bucate aflate pe masa de sărbătoare, trebuie să consumăm nu mai mult de 2 linguri din fiecare fel și să le savurăm doar pe cele care ne-au plăcut în mod special.

- pentru a evita ghiftuirea, nutriţioniştii recomandă să nu bem în timpul mîncării și, mai ales, să renunţăm la băuturile carbogazoase dulci. Să facem pauze, în timpul cărora să bem doar apă plată. O variantă alternativă și cea mai bună opțiune este să ieșim afară pentru a respira aer proaspăt.

- după ce ne-am săturat, să trecem la consumul de fructe, iar în afară de ele să nu mai mîncăm deja nimic pînă la sfîrșitul sărbătorii. Trebuie să mestecăm mult și foarte bine, în special, produsele din carne și afumăturile.

În plus, medicii recomandă ca înainte de a ne aşeza la masa de Crăciun, să ne mai temperăm apetitul, de exemplu cu un terci de ovăz sau o supă. În timpul vizionării televizorului nu apare senzația de sațietate, de aceea ar trebui să avem grijă să nu ne îmbuibăm.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?