Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

„Registru” a prezentat primele plăcuțe de înmatriculare de ultimă generație (VIDEO)

3 ian. 2014,, 16:40   Societate
12145 0
Foto: noi.md
Întreprinderea de Stat „Registru” va pune în circulație noi tipuri de plăcuțe de înmatriculare, produse la standarde europene. Asta după ce procesul de producție a trecut în gestiunea întreprinderii de stat de la o firmă privată. Totodată, preţul unui număr de serie se va micşora cu 50 de lei – de la 390 la 340 de lei.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, noul sistem de producere va asigura un grad mai mare de protecţie a numerelor de înmatriculare.

„S-a luat decizia ca producerea plăcuțelor de înmatriculare să treacă la întreprinderea „Registru” pentru a nu admite contrafacerea acestora. Dincolo de faptul că avem un sistem modern, automatizat de producție, dincolo de semnele suplimentare de protecție care se conțin, este un element de control foarte important. Din moment ce aceste plăcuțe sînt produse de o întreprindere privată, nu există posibilitatea de a controla acest proces”, a precizat Filip.

Potrivit ministrului, noile plăcuțe vor fi puse în circulație în circa două luni, odată cu epuizarea stocului existent. Plăcuțele de tip vechi vor rămîne în circulație pînă cînd va exista necesitatea de a fi schimbate.

Totodată, Ministerul Tehnologiei Informației urmează să interzică producerea plăcuțelor de înmatriculare cu mesaje obscene. Pavel Filip a mai anunțat că și modelul plăcuțelor pentru transportul public urmează a fi modificat după ce Guvernul va aproba un proiect de hotărîre în acest sens. Astfel, toate plăcuțele vor fi de culoare galbenă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?