Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vinurile moldovenești au primit acces liber pe piața UE de la 1 ianuarie 2014

2 ian. 2014,, 13:53   Economie
6685 0
Foto: noi.md
De la 1 ianuarie 2014 vinurile din Moldova vor putea fi exportate liber în țările UE, potrivit NOI.md. Decizia cu privire la liberalizarea completă a pieței UE pentru vinurile din Republica Moldova de la 1 ianuarie 2014 și importul lor cu taxa zero a fost aprobată la sfîrșitul anului 2013 de către Parlamentul European și Consiliul UE, la inițiativa Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, este sigur că vinurile moldovenești își vor găsi locul pe piața europeană, care are peste 500 de milioane de consumatori. Guvernul Republicii Moldova a salutat deschiderea completă a pieței UE pentru vinurile moldovenești de la 1 ianuarie 2014, apreciind înalt faptul că vinificatorii moldoveni vor putea exporta vin de la UE fără taxe, fără a fi nevoie de a cere, de la Camera de Licențiere, permisiunea de utilizare a cotelor.

Anterior, în cadrul regimului comercial preferențial autonom, Moldovei i s-a acordat o cotă pentru exporturile duty-free în UE pînă la 240 de mii de hectolitri de vin moldovenesc pe an. Comisia Europeană a propus Parlamentului European și Consiliului UE să introducă astfel de schimbări în preferințele comerciale autonome, pentru ca importul de vinuri moldovenești în UE să fie complet liberalizat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?