X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un moldovean a ajuns în Cartea Recordurilor (FOTO)

2 ian. 2014,, 12:46   Societate
7712 0
Foto: asm.md
Un moldovean a ajuns în Guinness Book (Guinness World Records) pentru cea mai impunătoare colecție de potcoave. Este vorba de Petru Costin, care deține în colecția sa 3200 de potcoave datate din sec. XIV-XX. Costin are în total peste 25 de colecţii tematice, iar recordul a fost omologat pentru cel mai considerabil patrimoniu istoric şi cultural.

Succesul înregistrat i se datorează atît lui Petru Costin, cît și Liceului și Universității Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Certificatul „Guinness World” care atestă această performanţă i-a fost înmînat posesorului în cadrul ultimei şedinţe din 2013 a Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM.

Precizăm că în luna mai 2011 peste o sută de tineri de la Liceul şi Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei au realizat harta administrativ-teritorială a Republicii Moldova cu suprafaţă de 64 m2, formată din monede de colecţie, în număr de 190 de mii, încadrată într-o panoramă ce reprezintă o potcoavă gigantică, formată din alte 3200 de potcoave mici oferite de colecţionarul Petru Costin.

Colecționarul este doctorand la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?