X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Carpov: Procesul de negocieri în formatul 5+2 nu aduce rezultate

31 dec. 2013,, 12:15   Societate
2677 0
Foto: noi.md
Procesul de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean este inutil. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, de către vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, relatează NOI.md.

„Noi vedem că procesul de negocieri în formatul 5+2 nu aduce rezultat. Pentru mine, astăzi fundamentul pe care trebuie să construim reglementarea conflictului transnistrean este poziția statelor membre ale OSCE, din care fac parte și Rusia, și Ucraina, ca mediatori în proces. Ultimii doi ani, reuniunile ministeriale ale miniștrilor de externe OSCE au adoptat declarații referitoare la situația din Republica Moldova și negocierile în formatul 5+2. Toate statele membre au reconfirmat atît caracterul teritorial integru suveran al Republicii Moldova, cît și necesitatea elaborării unui statut juridic special pentru regiunea transnistreană ca parte componentă a Republicii Moldova”, a declarat Eugen Carpov.

În opinia vicepremierului, 2013 a fost un an dificil, marcat de diverse evoluţii pe plan intern, pe plan regional, dar şi pe plan geopolitic european.

De la anul 2014 Eugen Carpov aşteaptă mai multă claritate din partea Federaţiei Ruse. Următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 urmează să se desfășoare în Moldova, la finele lunii februarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?