X 
Cutremure stiri: 502

Numărul cazurilor de corupție descoperite în cadrul MAI s-a dublat – declarație

27 dec. 2013,, 14:07   Societate
4161 1
Foto: timpul.md
Lupta cu corupția în interiorul subdiviziunilor Ministerului de Interne a înregistrat progrese în acest an, comparativ cu anul 2012. Asta a dat de înțeles ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Recean, oamenii legii au deconspirat mai multe acte de corupție comise de angajații MAI, iar persoanele implicate au fost trase la răspundere.

“Noi, în acest an, am dublat numărul de cazuri de corupție, depistate de către Serviciul securitate internă, 80 de persoane deja au fost concediate. Alte 365 de persoane au fost sancționate disciplinar și încă aproximativ 370 de persoane au plecat din sistem, tocmai de aceea că nu s-au regăsit”, a precizat Recean.

Ministrul susține că în ciuda problemelor cu care se confruntă sistemul polițienesc, încrederea cetățenilor în oamenii legii a crescut ușor.

“Vreau să felicit poliția cu faptul că, în ultimele 12 luni, percepția încrederii cetățeanului în poliție a crescut cu 7%. Este un rezultat pe care trebuie să îl urmărim și să îl îmbunătățim în continuare”, a remarcat Recean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав