Combinația dintre măr și morcov este foarte populară, mai ales pentru rețetele de suc, dar fi combinate pentru a prepara și o salată sățioasă, plină de vitamine.
Salata de mere, morcov și nuci este potivită pentru persoanele anemice și astenice, dar și pentru toți cei care au o dietă sănătoasă. Morcovii previn bolile intestinale, pulmonare și hepato-biliare.
Morcovul are o acțiune medicinală extrem de diversă, ajutînd inclusiv în bolile infecțioase, degenerative și boli de piele. Această legumă previne îmbătrînirea prematură, combate intoxicațiile și cancerul.
Mărul are efecte diuretice, depurative și laxative, decongestionante hepatice, stimulente, calmante, anticancerigene și anti-anemice. Este indicat în alimentația persoanelor sedentare, supraponderale, demineralizate, nervoase, cu boli de stomac sau ficat. Iar nucile conțin proteine, sînt bogate în grăsimi bune care susțin sănătatea creierului și a inimii.
Miezul de nucă este foarte hrănitor și se poate adăuga în aproape orice mîncare, pentru a-i spori valoarea energetică și nutritivă.
Puteți adăuga în această salată și cîteva stafide sau chiar pătrunjel verde tocat mărunt
Adăuga comentariu