X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

NASA a descoperit apă pe un asteroid

16 dec. 2018,, 21:00   Ştiinţă şi IT
2846 0

Printre sondele trimise de NASA în spațiu, una din ele a descoperit ceva surprinzător – apă pe un asteroid.

În cadrul programului Origins de la NASA, nava OSIRIS-REx a călătorit către un asteroid numit Bennu, aflat la 160 de milioane de kilometri de Soare. Sonda a ajuns într-un final pe asteroidul lat de 487 de metri pe 3 decembrie. Odată ajunsă acolo, scopul său era de a dezvălui o parte din secretele Sistemului Solar prin analizarea asteroidului.

Cercetătorii NASA au descoperit că ori Bennu, ori un asteroid părinte mai mare din apropiere, a conținut cîndva apă la suprafață. Aceștia au fost sincer surprinși, după cum se poate vedea din reacția lor de pe Twitter.

Urmele de minerale hidratate de la suprafața asteroidului Bennu au fost descoperite cu ajutorul spectrometrelor de la bordul OSIRIS-REx, care au putut determina compoziția exactă a unei anumite zone. „În primul rînd, pentru a avea minerale hidratate și pentru a avea clei, trebuie să existe apă care să interacționeze cu mineralele obișnuite”, a explicat Amy Simon, cercetătoarea care a vegheat analizele spectrale de la OSIRIS-REx. „Asta este o surpriză mare”.

Conform liderului misiunii de întoarcere a sondei, Dante Lauretta, asteroidul ar fi putut să fie plin de apă. Există „dovezi puternice, convingătoare, că suprafața este dominată de aceste minerale hidratate”, conform lui Laurette.


Descoperirea acestor dovezi este, într-adevăr, ceva imens, chiar dacă este vorba de un asteroid aflat la milioane de kilometri distanță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?