X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fondatorul Huawei a scăpa de arest în Canada

12 dec. 2018,, 23:30   Externe
2332 0

Directoarea financiară a gigantului chinez Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberată marţi, pe cauţiune, de un judecător canadian, pînă la o audiere în vederea unei eventuale extrădări către Statele Unite.

Meng Wanzhou, în vîrstă de 46 de ani, a fost arestată la 1 decembrie, în Canada, în timp ce se afla în tranzit între două zboruri, pe aeroportul din Vancouver, potrivit News.ro care citează Reuters.

Ea este fiica fondatorului Huawei, o societate pe care agenţii de informaţii americane o prezintă ca avînd legături cu Guvernul chinez.

Statele Unite o acuză pe Meng că a ascuns legături între producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii şi o firmă care încerca să ocolească sancţiuni americane impuse Iranului.

Meng poate fi urmărită în legătură cu o conspiraţie în vederea fraudării unor instituţii financiare şi riscă o pedeapsă de pînă la 30 de ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare care o vizează.


Într-o audiere, marţi, la un tribunal de la Vancouver, judecătorul William Ehrcke a dispus ca Meng Wanzhou să fie eliberată în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de zece milioane de dolari canadieni (6,6 milioane de euro) şi în mai multe condiţii.

Lui Meng i se cere să predea toate paşapoartele şi documentele de călătorie şi să accepte să poate o brăţară electronică. Ea este necesar să fie însoţită de membri ai personalului de securitate atunci cînd părăseşte reşedinţa de la Vancouver şi să respecte o interdicţie de a circula pe timpul nopţii.

În altă ordine de idei, preşedintele american Donald Trump a spus că ar interveni în eforturile Statelor Unite de a obţine extrădarea din Canada a directorului financiar al Huawei Technologies, Meng Wanzhou, dacă l-ar ajuta să obţină un acord comercial cu China, transmite Bloomberg.

”Dacă aş considera că ar fi bine pentru cel mai mare acord comercial convenit vreodată, un lucru foarte important – că ar fi bine pentru securitatea naţională – în mod sigur aş interveni, dacă aş considera că este necesar”, a afirmat Trump într-un interviu acordat Reuters

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?