Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Poroșenko a numit incidentul din strîmtoarea Kerci drept război

12 dec. 2018,, 11:06   Externe
2384 6

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a comentat arestarea navelor ucrainene de către grănicerii ruși de frontieră din strîmtoarea Kerci.

Informaţia în cauză a fost comunicată de către el într-un interviu Fox News, un fragment din care l-a postat pe pagina sa pe Facebook.

"Domnule Putin, asta e agresiune, Domnule Putin, asta este război. Aceasta nu este o glumă, nu este un incident și nu este criză", a declarat liderul ucrainean. "Trupele dvs. regulate sub pavilionul steagului Federației Ruse au atacat o navă de război ucraineană în apele internaționale", a adăugat el.

Pe data de 25 noiembrie, Departamentul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a reținut trei nave ale Forţelor Navale ale Ucrainei, care traversau zona strîmtorii Kerci, încălcînd frontiera rusă și nu au răspuns cererilor de a se opri.

Moscova a calificat incidentul drept provocare. La Kiev acțiunile Rusiei au fost considerate "act de agresiune", citînd faptul că incidentul a avut loc în apele internaționale. Cîteva zile mai tîrziu, a fost instituită legea marțială în mai multe regiuni ale Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?