Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dosarul pe numele lui Platon a ajuns la o nouă etapă

12 dec. 2018,, 09:52   Societate
5559 0

Dosarul lui Veaceslav Platon a ajuns la etapa dezbaterilor judiciare. La Curtea de Apel, Veaceslav Platon a fost escortat de zeci de polițiști și mascați.

La începutul ședinței, Platon a cerut să fie chemată urgența, acuzînd dureri insuportabile de dinți.

De această dată, instanța i-a acceptat solicitarea, iar medicii i-au administrat analgezice. Procesul a început cu o cerere din partea avocaților lui Platon de recuzare a președintelui completului de judecată, însă care NU a fost examinată.

Potrivit avocatului Alexandru Bodnariuc, Platon a fost limitat și în dreptul de a da declarații.

După aceasta, avocații au depus un alt șir de cereri, care, de asemenea, au fost respinse de instanța de judecată. Ulterior, s-a trecut la dezbateri judiciare. Primul a vorbit procurorul. La ședința viitoare vor continua avocații.


La ședința de data trecută, atunci cînd a fost începută audierea lui Veaceslav Platon, afaceristul a declarat că asupra avocaților săi se fac presiuni și se încearcă să fie lipsit de apărare.

Precizăm că în decembrie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare. Procurorii spun că într-un caz, Platon, împreună cu doi complici, ar fi vrut să sustragă milioane de lei de pe conturile unor firme de asigurări. În alt caz, afaceristul le-ar fi promis unor angajați de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” apartamente în Chișinău, automobile sau mii de euro, pentru a beneficia de anumite facilități.

Dialogul dintre Platon şi mascaţi a fost filmat de ofițeri cu o cameră ascunsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?