X 
Cutremure stiri: 506

Parada portului tradițional de iarnă, în premieră la Chișinău

22 dec. 2013,, 10:00   Societate
4792 0
Foto : antena3.ro
Astăzi la Chișinău să va desfășura prima ediție a „Galei Portului Tradiţional de Iarnă” anunță Ministerul Culturii. Evenimentul este organizat în premieră, în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Programul va cuprinde parada sumanelor, a căciulilor, prezentarea costumului tradiţional de iarnă pentru femei şi bărbaţi. În cadrul Galei spectatorii se vor putea bucura şi de colinde vechi readuse în scenă de către copii, dar şi de colinde interpretate în cete bărbăteşti, precum şi de alte obiceiuri, datini şi tradiţii de iarnă.

Prin această acțiune, autoritățile își propun să promoveze lucrările meșterilor populari, care confecţionează articole vestimentare de înaltă valoare etno-culturală.

Evenimentul se va desfășura la pensiunea Agroturistică „La Hanul lui Vasile” din comuna Tohatin, cu începere de la ora 12.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав