X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vlad Filat a primit titlul de cavaler

19 dec. 2013,, 10:55   Politică
5109 10
Foto: noi.md
Decizia UE de a liberaliza piața vinurilor pentru RM din 1 ianuarie va descătușa potențialul creativ al producătorilor, astfel încît faima vinurilor moldovenești va merge mai departe. Declarația aparține prim-ministrului Iurie Leancă și a fost făcută în cadrul Vernisajul Vinului, care a avut loc pe data de 18 decembrie. În cadrul evenimentului de titlul onorific „Cavaler al Vernisajului Vinului” s-au învrednicit: William H. Moser, ambasador al SUA în Republica Moldova, şi ex-premierul Vlad Filat, preşedintele PLDM.

În discursul ţinut, Iurie Leancă a menționat că Vernisajul Vinului este un eveniment care contribuie la promovarea vinului moldovenesc atît pe piața internă, cît și pe cea externă.

„Vernisajul Vinului este un eveniment care va crea repercusiuni pentru promovarea vinului în afara granițelor Republicii Moldova. Aceasta este important mai ales acum, cînd sîntem în pragul deschiderii pieței UE pentru vinurile moldovenești. Decizia în cauză va descătușa potențialul creativ al producătorilor, astfel încît faima vinurilor moldovenești să meargă mai departe”.

Premierul a subliniat că Guvernul va face tot posibilul ca vinurile produse în Republica Moldova să ajungă din nou pe piața rusească.

La cea de-a cincea ediție a Vernisajului Vinului au participat 27 de companii vinicole din Republica Moldova, care au expus publicului spre degustare peste 200 de soiuri de vin.

Evenimentul este organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu suportul proiectului USAID CEED II și a Filierei Vinului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?