X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce aspect va avea Pămîntul peste 200 de milioane de ani (VIDEO)

16 noi. 2019,, 19:30   Ştiinţă şi IT
7905 0

Stratul superior al Pămîntului, cel pe care trăim, e mereu schimbare. Chiar daca transformările sînt încete, timp de sute de milioane de ani pot schimba total continentele și oceanele.

Într-o simulare, cercetătorii au ilustrat traiectoria plăcilor tectonice de-a lungul a 200 de milioane de ani. Potrivit experților, mișcarea lor va crea un supercontinent, potrivit Daily Mail.

Ultimul supercontinent al Pamîntului a fost Pangea, ce s-a format acum 310 milioane de ani și a început sa se fractureze acum 180 de milioane, pe măsura ce plăcile tectonice s-au mișcat, ceea ce a permis formarea oceanului Atlantic.

Următorul supercontinent se va forma în 200-250 de milioane de ani și există 4 scenarii posibile de evoluție a plăcilor tectonice: Novopangea, Pangea Ultima, Aurica si Amasia.

În scenariul Novopangea, America de Nord și America de Sud se vor ciocni cu Antarctica, pe cînd Africa se va contopi cu Eurasia. Toate continentele se vor uni la un moment dat si experții cred că acest scenariu e cel mai probabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?