X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Comercializarea articolelor pirotehnice, în vizorul poliției (VIDEO)

17 dec. 2013,, 16:10   Societate
3253 0
Foto: infomm.ro
În perioada sărbătorilor de iarnă sporeşte considerabil numărul cazurilor de comercializare ilicită a produselor pirotehnice. În acest sens, Inspectoratul General de Poliție a demarat un șir de controale inopinate la piețele și magazinele din țară care au în vînzare obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, transmite NOI.md.

Oamenii legii subliniază că produsele pirotehnice sînt mărfuri periculoase şi necesită o atenţie deosebită în vederea respectării cu stricteţe a regulilor elementare de securitate. În acest context, IGP a intensificat controalele în toate pieţele și societăţile comerciale. Vor fi atent verificate actele de provenienţă ale produselor, categoria acestora şi legalitatea etichetelor.

Potrivit Camerei de Licenţiere, în republică există 14 agenţi economici licenţiaţi în domeniul importului, depozitării articolelor pirotehnice şi prestării serviciilor cu articole pirotehnice de divertisment cu destinaţie profesională.

De la începutul anului curent, în cadrul raziilor efectuate au fost depistate şi documentate 1 caz de contrabandă cu articole pirotehnice şi 24 cazuri de comercializare ilicită a articolelor pirotehnice în locuri neautorizate sau interzise.

Acţiunile de comercializare a articolelor pirotehnice în pieţe sînt sancționate cu o amendă de la 500 la 5000 de lei, iar comerţul sau transportarea de mărfuri a căror comercializare este interzisă ori limitată prin lege se sancţionează cu amendă de la 300 la 400 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?