Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Republica Moldova şi România vor colabora în domeniul susţinerii mobilităţii academice a tinerilor

18 dec. 2013,, 09:00   Societate
2605 0
Foto: mediafax.ro
Republica Moldova şi România îşi propun să coopereze în domeniul mobilităţii academice. Acest lucru presupune că studenţii şi masteranzii din instituţiile de stat ale Republicii Moldova şi României vor putea face studii de scurtă durată în cealaltă ţară, după care vor reveni acasă şi îşi vor continua studiile. Guvernul a aprobat marţi o decizie privind iniţierea negocierilor şi semnarea Programului de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republica Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România.

Potrivit agenţiei „Infotag”, ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a menţionat în cadrul şedinţei că Moldova va oferi 25 de burse, iar România – 50 de burse de mobilitate academică pentru studenţi şi masteranzi. Bursele vor fi acordate pînă la 15 ianuarie a anului în curs.

Ministrul a menţionat că mobilitatea academică de scurtă durată va contribui la realizarea obiectivului major stipulat în cadrul Procesului de la Bologna, care prevede asigurarea pînă în 2020 a 20% de studenţi mobili în spaţiul european al învăţămîntului superior.

Pentru acoperirea burselor de mobilitate ale studenţilor români care vor studia în Moldova, Ministerul Educaţiei va avea nevoie de 450 de mii de lei.

Programul mai prevede colaborarea părţilor în domeniul implementării Cadrului Naţional al Calificărilor, promovarea reformelor în învăţămîntul secundar profesional, evaluarea performanţelor cadrelor didactice, utilizarea tehnologiilor informaţionale în educaţie. Acţiunile Programului sînt preconizate pentru o perioadă de trei ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?