X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cît slăbești dacă nu mai mănînci pîine

17 iul. 2022,, 03:00   Externe
3964 0

„Vrei să slăbeşti? Nu mai mînca pîine!” De cîte ori n-ai auzit acestă recomandare? Însă este pîinea dușmanului numărul 1 al siluetei?

Adevărata problemă a pîinii este calitatea ei, iar diferenţa este făcută de ce tip de pîine alegi să consumi, deoarece pîinea albă are calorii goale, fără nutrienţi (este lipsită de vitamine şi minerale), în timp ce pîinea integrală te ajută să slăbeşti sănătos şi să-ţi încarci corpul cu nutrienţi de calitate. Ai grijă însă ca tipul de pîine neagră consumat să nu fie obţinut cu ajutorul coloranţilor de tip caramel, meniţi să păcălească un ochi.

Primul lucru pe care îl faci atunci cînd începi o dietă este să renunți la pîine. Nutriționiștii spun însă că nu trebuie să renunți în totalitate la ea, ci să ai grijă la ceea ce alegi. Nutriționiștii recomandă pîinea în alimentația de zi cu zi, însă nu asociată cu alimente care conțin carbohidrați. Iar cea mai sănătoasă pîine este cea cu maia.

”Cea mai sănătoasă pîine este cea cu maia. Putem să consumăm orice formă de pîine neagră sau cu cereale sau cu seminţe, dar trebuie să fim atenţi dacă această pîine este făcută din făină integrală sau este o pîine făcută din făină albă şi care foloseşte o anumită cantitate de coloranţi”,spune Florin Bălănică, nutriționist.

Însă dacă pîinea face parte din toate cele trei mese zilnice, s-ar putea să pierzi cîteva kilograme atunci cînd renunți la ea.


Pîinea albă conține 266 calorii în 100 de grame, sau 80 de calorii pe felie. Pîinea integrală conține 247 de calorii în 100 de grame, în timp ce o felie conține 74 de calorii. Diferenţa dintre pîinea albă şi cea integrală nu se simte la calorii, ci la cantitatea de fibre, vitamine şi minerale şi la indicele glicemic, vinovat de fluctuaţiile de zahăr.

Dacă îți reduci aportul caloric cu 100-500 calorii pe zi și faci și sport între 30 și 60 de minute, poți slăbi vizibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?