Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Atenție! Procedura de control a valorii mărfurilor în vamă va fi simplificată

14 dec. 2013,, 10:18   Societate
4293 0
Foto: noi.md
Cabinetul de miniștri a aprobat la ultima ședință un proiect de lege ce vizează simplificarea procedurii de control a valorii mărfurilor în vamă. Noile reglementări, detaliază prevederile Legii cu privire la tariful vamal și clarifică modul de aplicare a normelor legale privind tranzacțiile economice externe, transmite NOI.md.

Astfel, agentul economic va cunoaște cu exactitate cerințele organului vamal privind valoarea taxei pentru mărfuri și va putea asigura din timp toate datele și informațiile necesare pentru a confirma prețul tranzacției. De asemenea, organul vamal va dispune de pîrghiile necesare pentru a verifica corectitudinea prețului anunțat de declarant și de a preveni tentativele de subevaluare a mărfurilor.

Normele stabilesc clar lista actelor obligatorii necesare de a fi prezentate organului vamal pentru confirmarea valorii în vamă a mărfurilor importate, iar orice cerere de prezentare a actelor suplimentare, urmează să fie fie justificată de colaboratorul vamal responsabil. Mai mult, această listă de documente a fost limitată.

Avantajul principal al acestor modificări, promovate de Serviciul Vamal, rezidă în minimizarea factorului coruperii și excluderea abuzurilor din partea colaboratorilor vamali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?