X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Aflaţi ce primejdii asupra organismului are lipsa de somn

14 noi. 2018,, 05:00   Externe
2979 0

Somnul este foarte trebuincios pentru starea de sănătate și lipsa acestuia afectează negativ activitatea zilnică, iar potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School, lipsa somnului este legată de efecte pe termen lung asupra sănătății.

„Cu aproximativ o oră – o oră și jumătate înainte de a adormi, corpul începe să piardă căldură prin trunchi, ceea ce la un matur sănătos se traduce printr-un sentiment de oboseală crescută. Acest proces fiziologic se întîmplă cu mult înainte de dusul la culcare și multe persoane nu înțeleg de fiecare pas”, a explicat rr. Cameron Van den Heuvel, de la „UniSA’s Centre for Sleep Research”, potrivit feminis.ro.

Îmbunătățește calitatea somnului - Organismul nu se va mai lupta să își potrivească temperatura și vei cădea într-un somn mai adînc și mai liniștit.

Te ajută să adormi mai repede - Dormitul într-o încăpere cu temperatura potrivită te ajută să adormi mai repede.

Scade apariția anumitor boli metabolice - Studiile au arătat că dormitul într-o cameră cu temperatura de 18.5 grade crește arderea grăsimilor și cea a grăsimilor bune, astfel încît riscul de boli metabolice scade.


Întinerește țesuturile - Stimuleazeă secreția de melaonină, care este un hormon cu puternice proprietăți anti-îmbătrânire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?