X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cetățenii Republicii Moldova sînt întorși de la hotarul cu Federația Rusă

11 dec. 2013,, 12:25   Societate
15500 2
Foto: noi.md
Zilnic, cetăţeni ai Republicii Moldova sînt opriţi la hotarul cu Federaţia Rusă, pe motiv că intrarea lor nu este admisă. Acest lucru se întîmplă inclusiv din cauza neregulilor care au fost înregistrate în sistemul informaţional al Serviciului Federal de Migraţiune. Despre aceasta anunță Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, care susține că situaţia este complicată şi din alte privinţe, transmite NOI.md.

„În primul rînd, cetățenilor nu li se oferă explicaţii privind cauzele aplicării interdicțiilor de intrare. În al doilea rînd, în Rusia sînt mai mult de zece instituţii care pot institui astfel de restricţii, dar mai ales pentru că cetăţenii sînt puşi într-o situaţie extrem de dificilă, fiind practic obligaţi să se descurce singuri la graniţă”, susține sursa citată.

Totodată, ambasada susține că Guvernul Republicii Moldova a identificat şi lansat pînă în prezent un mecanism special care prevede ca unităţile de transport terestru care se întorc în Republica Moldova să aibă locuri disponibile pentru a transporta acasă cetăţenii al căror acces nu a fost permis în Rusia.

Totodată, consultările bilaterale de pînă acum cu colegii din Federația Rusă s-au axat pe obţinerea accesului la informaţia privind restricţiile impuse cetăţenilor moldoveni.

Ambasada amintește că cetăţenii Republicii Moldova care planifică să călătorească în Federaţia Rusă în scop de muncă au posibilitatea să verifice on-line veridicitatea invitaţiei, a permisului de muncă, a licenţei de angajare în cîmpul muncii, dar şi motivul pentru care intrarea în Rusia le-a fost restricţionată. Serviciul Federal de Migraţiune (SMF) a lansat recent un nou serviciu informaţional ce permite verificarea statutului lor pe pagina de internet www.services.fms.gov.ru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?