X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

5 trucuri ca să trăieşti mai mult

30 oct. 2022,, 01:30   Externe
3299 0

Să trăieşti mai mult nu este chiar atît de greu pe cît pare. Celor care vor să trăiască fericiţi pînă la adînci bătrîneţi li se recomandă cîteva mişcări extrem de simple, dar foarte eficiente.

1. Executa mişcări de întindere după duş. Menţinerea unui corp flexibil este vitală pentru a rămîne tineri. Exerciţiile de stretching au cele mai bune efecte atunci cînd muşchii sînt încălziţi şi de aceea întinderile după un duş sunt excelente. Exerciţiile de stretching îmbunătăţesc postura, previn durerea musculară şi oferă senzaţia de tinereţe şi sănătate.

2. Ţine-ţi respiraţia. Acest exerciţiu simplu poate fi făcut oricînd în timpul zilei şi le oferă plămînilor un mini-exerciţiu care îi menţine sănătoşi. Inspiraţi adînc, ţineţi-vă respiraţia timp de 10 secunde, după care, uşor, expiraţi pe gură.

3. Răsuciri ale trunchiului. Ridicaţi mîinile în aer apoi, uşor aplecaţi-vă pe partea dreaptă după care răsuciţi corpul. Repetaţi în direcţia opusă.

4. Execută poziţia luptătorului. Beneficiile practicării yoga par nesfîrşite, însă nu toată lumea are timp şi plăcere să exerseze precum un guru. Din fericire, puteţi executa o mişcare de yoga care să vă ajute să scăpaţi de cîteva kilograme în fiecare an. Faceţi un pas înainte şi îndoiţi genunchii. Rămîneţi drepţi, privirea în faţă şi uşor ridi­caţi braţele deasupra capului cît de mult se poate. Menţineţi poziţia timp de 20 secunde. Schimbaţi poziţia picioarelor şi repetaţi mişcarea.


5. Mestecă de 20 de ori. Înfulecatul mîncării nu doar că vă împiedică să vă veţi bucura pe deplin de gustul mîncării, însă noi cercetări leagă acest obicei de un risc mare de a dezvolta diabet. Savuraţi mîncarea şi preveniţi riscul de diabet prin mîncatul alimentelor mai încet şi prin mestecarea fiecărei îmbucături de 20 de ori. În cazul în care mestecatul de 20 de ori al mîncării vi se pare obositor, cel puţin lăsaţi furculiţa jos, după fiecare îmbucătură pentru a mînca mai puţin.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?