COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Liberal-democrații salută decizia CC privind denumirea limbii de stat

5 dec. 2013,, 18:10   Societate
3616 5
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat califică decizia de astăzi a Curții Constituționale privind denumirea limbii oficiale drept un act de justiție și o revenire la adevărul științific. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, pentru NOI.md.

„Poziția PLDM-ului a fost foarte tranșantă și înainte ca Curtea Constituțională să se pronunțe asupra acestei probleme. Noi am spus tot timpul că adevărul științific este incontestabil, iar cei care au ales că numească limba pe care o vorbesc „moldovenească” au tot dreptul. Constatăm că s-a făcut un act de justiție, iar faptul că limba română și-a recăpătat numele său oficial este un fapt ce ne bucură”, a opinat Streleț.

Menționăm că astăzi Curtea Constituțională a decis că limba moldovenească și cea română sînt identice, iar Declarația de Independență, care prevede că limba de stat este româna, prevalează.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽