Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Jumătate din companiile farmaceutice autohtone își sistează activitatea

5 dec. 2013,, 10:45   Societate
5676 2
Foto: noi.md
Numărul producătorilor autohtoni de medicamente s-a redus aproape în jumătate, deoarece în cadrul mai multor companii au fost înregistrate cazuri de neconformare regulilor de bună practică de fabricare a medicamentelor (GMP). Anunțul a fost făcut de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Potrivit instituției, dacă pînă nu demult în Moldova erau înregistrați 27 de producători de medicamente, numărul acestora s-a redus pînă la 13. Potrivit specialiștilor, aplicarea standardelor GMP oferă oportunităţi noi pentru producătorii autohtoni de a-şi comercializa produsele și peste hotare.

„Societatea a tolerat prea mult incertitudinea din domeniu. Trebuie să trecem la o etapă de seriozitate, cînd fiecare să conştientizeze că producerea medicamentelor nu este doar business, ci, în primul rînd, responsabilitate”, a spus directorul Agenției Medicamentului, Alexandru Coman.

În același timp, instituția va acorda autorizație de fabricație a medicamentelor la patru producători autohtoni, iar alte nouă companii vor putea produce medicamente, dacă vor respecta o serie de condiții impuse de Agenția Medicamentului. În cazul fiecărei companii farmaceutice a fost stabilit un plan și un termen de limită individual de implementare a condițiilor impuse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?