Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Antonescu comentează dacă frica UE pentru migranții va avea consecințe asupra regimului de vize pentru Moldova (VIDEO)

4 dec. 2013,, 14:05   Politică
4597 0
Foto: noi.md
Președintele Senatului României, Crin Antonescu, susține că frica Uniunii Europene pentru migranții ilegali nu va îngreuna procedura liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova de către Uniunea Europeană. Despre aceasta Crin Antonescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Parlamentului, Igor Corman, transmite NOI.md.

Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă că în UE accesul unor state trebuie să fie facilitat. Astfel de lucruri nu trebuie să se transforme în piedici, iar ceea ce a avut loc la Vilnius a făcut ca aceasta să fie mai bine înțeles”, a spus Crin Antonescu.

Președintele Senatului susține că România, în calitate de membru UE, face tot posibilul să convingă toate partidele din UE că aceste spaime pentru migranți sînt nejustificate și că UE are între valorile sale de dezvoltare tocmai libera circulate a cetățenilor, libertatea pieței muncii.

La rîndul său, președintele Parlamentului, Igor Corman, a spus că Republica Moldova mizează pe sprijinul României în ceea ce priveşte parcursul european, exprimîndu-și speranța că pînă la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor se va produce și semnarea Acordului de asociere RM-UE.

Președintele Senatului României a sosit la Chișinău în dimineața zilei de astăzi la invitația președintelui Parlamentului, Igor Corman.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?