X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Radu pune la cale o reformă

22 oct. 2018,, 07:50   Societate
5194 7

Noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu dorește să preia experiența României în reformarea și dezvoltarea asistenței medicale de urgență și inițierea unei colaborării cu România în acest acest sens.

La București, Silvia Radu a avut o întrevedere cu Raed Arafat, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, pe situații de urgență.

„România a avansat foarte mult în gestionarea situațiilor de urgență. Ne dorim același lucru și în țara noastră. Trebuie să identificăm cele mai eficiente măsuri, astfel încît, să optimizăm la maximum intervențiile de urgență medicale” a declarat Silvia Radu.

Raed Arafat a menționat că asistența medicală de urgență trebuie privită ca un tot întreg, unde pompierii și echipele de pe ambulanțe trebuie să lucreze împreună. România a realizat acest lucru și datorită încadrării în această structură a echipelor de descarcerare dar și instituirea Unității de Primiri Urgente, s-a reușit reducerea mortalității în cazurile de urgentă cu 50%.

Silvia Radu a vizitat și Centrul pentru Situații de Urgență, unde a făcut cunoștință cu modelul de funcționare al acestuia. În România, Silvia Radu a fost însoțită de șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Mihail Harabagiu.


R. Moldova beneficiază de suportul României în cadrul proiectului transfontralier prin intervențiile realizate cu elicopterul SMURD. De la începutul anului 2015 și pînă acum au fost efectuate 106 intervenții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?