Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Hînceşti a fost marcată Ziua Vinului şi Ziua Agricultorului

20 oct. 2018,, 17:45   Societate
3904 0

Sărbătoare dublă la Hînceşti, unde tot raionul a marcat astăzi cu fast Ziua Vinului, dar şi Ziua Agricultorului.

Zeci de producători şi-au expus cu mîndrie roada din acest an, dar şi vinurile. Startul evenimentului s-a dat cu horă mare în care s-au prins toţi cei adunaţi.

Dis de dimineaţă reprezentanţii tuturor primăriilor din raion au aranjat pe standuri tot ce au ei mai bun, începînd de la produse agricole, pînă la vinuri şi bucate tradiţionale.

"Avem ruleta făcută acasă, pîrjoale, gîsca cu carne afumată, eşte, raţă şi niciodată nu lipseşte de la masa de sărbători... răcitura", a spus Elena Lambos, primarul satului Lăpuşna, raionul Hînceşti.

Vizitatorii au rămas încîntaţi, mai ales că au putut gusta din toate bunătăţile.

"Îmi place că se păstrează obiceiurile."

"Acest festival foarte tare îmi place, întotdeauna vin."

"Foarte frumos, este aranjat, totul este frumos şi gustos."

La sărbătoarea din acest an au participat autorităţile locale, deputaţi, dar şi oaspeţi din Romînia.

"Dragi hînceşteni. Vin astăzi cu 400 de mii de zîmbete din partea celor peste 400 de mii de locuitori din sectorul 6 al Bucureştiului. Şi vin cu mesajul că trebuie să continuaţi pe drumul pe care aţi intrat spre Uniunea Europeană", a spus primarul sectorului 6, Bucureşti, Gabriel Mutu.

"Noi moldovenii, mai ales cei din Hînceşti ştim să muncim, ştim să ne odihnim, ştim să cinstim un pahar atunci cînd ne este greu pe suflet, la un pahar de vorbă cum spun moldovenii", a spus deputatul PDM, Anatolie Zagarodnîi.

Cu un mesaj de felicitare în adresa agricultorilor, pentru roada bogată din acest an, a venit şi primarul oraşului Hînceşti.

"Îmi doresc foarte mult să avem multă roadă şi în oamenii pe care îi avem în localităţile noastre", a spus primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari.

Evenimentul a ajuns la a 17-a ediţie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?