Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mocanu aduce acuzații grave liderilor coaliției de guvernare (VIDEO)

3 dec. 2013,, 13:55   Societate
4580 4
Foto: noi.md
Liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că mai multe magazine din Chișinău, care comercializează haine de brand au fost suspuse unor controale inopinate din partea ministerului de interne și Procuraturii Generale. În cadrul unei conferințe de presă, Sergiu Mocanu a spus că schema ar fi fost organizată de o rețea criminală care este condusă politic de Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc.

Mai mult, liderul mișcării Antimafie susține că în cadrul perchezițiilor cele șase magazine au fost supuse controalelor timp de două zile, în perioada cînd avea loc summitul de la Vilnius. Potrivit lui Mocanu, de la agenții economici respectivi s-au estorcat sume de peste 100 de mii de euro, iar Inspectoratul Fiscal de Stat nici pînă astăzi nu a fost informat despre aceste controale.

„În spatele acestor descinderi stă deputatul Furdui, cel care conduce grupul criminal. Joi voi depune la ambasadele UE și SUA un memorandum în care va fi informația completă despre controlul firmelor respective și estorcările de bani care s-a făcut. Voi încerca să capăt garanțiile că oamenii care vor merge să depună mărturii asupra modului în care au fost investigați vor avea protecție”, a spus Mocanu.

Mai mult, Mocanu susține că și prim-ministrul Iurie Leancă a cunoscut despre această fraudă de proporții încă în luna iunie, însă nu a întreprins nicio măsură.

Totodată, liderul Antimafie susține că Acordul de asociere UE-RM va fi semnat în măsura în care Moldova va reuși să combată crima organizată din țară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?