Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

De ce Alexandr Lukașenko este împotriva aderării Ucrainei la Uniunea Vamală?

28 noi. 2013,, 15:37   Externe
6641 0
Foto: zn.ua
Cînd a fost lansat programul UE " Parteneriatul Estic ", relațiile dintre oficiale între Bruxelles și Minsk erau altele decît în prezent, a declarat comentatorul politic Roman Iakovlevski. Atunci Alexandr Lukașenko promova cursul de liberalizare economică, a amintit el. Erau mai mult declarații decît ceva esențial. Dar Belarus a fost invitat să participe la "Parteneriatul Estic", împreună cu alte țări din fosta Uniune Sovietică , a spus Iacovlevski.

Cu toate acestea, de atunci în relațiile dintre Uniunea Europeană și Belarus nu s-a produs un progres semnificativ. Iar obiectivul participării regimului lui Aleksandr Lukașenko în UE, consideră Roman Iakovlevski, - este șantajul Rusiei cu perspectiva posibilei apropieri de Occident, precum și subvențiile pentru refuzul de apropiere. Minskul este interesat doar de aspectele comerciale și economice ale " Parteneriatului Estic " și nu de cele umanitare – drepturile omului, dezvoltarea ONG și a societății civile, etc. Acestea nu îl interesează Lukașenko și el nu ascunde acest lucru.

Expertul a subliniat că Belarus nu este acum interesată în refuzul Ucrainei de a se apropia de UE. Dacă Vladimir Putin va implica Ucraina în Uniunea Vamală și Spațiul Economic Comun se va reduce atenția ( adică asistență financiară ) fașă de regimul din Belarus. La urma urmei , "tarta rusă" nu este nelimitată, iar Ucraina este mai mare decît Belarus, a remarcat comentatorul politic. Prin urmare, Alexandr Lukașenko, spre deosebire de Vladimir Putin spune că el nu este îngrijorat cu privire la dorința statului ucrainean de a accede în Europa .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?