X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrievsсhi: Comisia Europeană îşi aduce contribuţia la victoria actualei guvernări în următoarele alegeri

27 noi. 2013,, 16:45   Politică
3308 0
Foto: gzt.md
Propunerea privind liberalizarea regimului de vize este o investiție în victoria actualei guvernări la următoarele alegeri, a declarat analistul politic Vitalie Andrievschi.

"Pentru integrarea europeană s-au format două fundaluri prielnice: pe de o parte, nemulțumirea comuniștilor, care încearcă să blocheze reprezentanţele Uniunii Europene. Astfel, asupra UE planează amenințarea că tot ceea ce au făcut ei, poate fi schimbat de către Partidul Comuniștilor în cazul venirii acestora la putere. Iar pe de altă parte, Kievul în planurile lui mercantile, cerînd pentru asocierea cu UE 160 de miliarde de euro. Iar în acest context, calma și echilibrata Republică Moldova, care nu cere nimic deosebit, le trezeşte simpatia oficialilor europeni. Dar ei fac acest lucru nu atît pentru Moldova, cît pentru a demonstra Kievului că Republica Moldova nu cere, noi însă îi dăm, că îi iubim pe cei care vorbesc cu noi în mod normal și fără amenințări. Și, desigur, trebuie să înțelegem că aceasta este o contribuție la victoria actualei guvernări în următoarele alegeri. Europa este interesată ca această putere să învingă, pentru ca cei care vor veni în locul acesteia să nu schimbe vectorul de dezvoltare al Moldovei"- consideră Andrievschi.

Analistul politic Arcadie Barbăroșie susține că în 2014 moldovenii au toate șansele să călătorească în țările UE fără vize. "Declarația lui Barroso înseamnă că Republica Moldova își îndeplinește obligațiile faţă de UE pentru obţinerea regimului fără vize cu UE. Prima etapă a planului de acțiuni a fost finalizată și în prezent Republica Moldova îndeplineşte cu succes cea de-a doua etapă a planului. În principiu, conform prognozelor putem să ne așteptăm că pînă la sfîrșitul anului viitor cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Uniunea Europeană", a declarat el.

Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova. Propunerea a fost făcută în legătură cu realizarea cu succes de către țara noastră a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize. Inițiativa va fi discutată de către Parlamentul European și Consiliul Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?