X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Ambasador: După parafarea ambelor acorduri așteptările Moldovei nu ar trebui să fie prea mari

25 noi. 2013,, 16:50   Societate
5151 3
Foto: timpul.md
Summitul de la Vilnius va reprezenta începutul unui nou proces în relațiile UE-Republica Moldova, iar șansa ca liberalizarea regimului de vize să devină realitate pe parcursul anului 2014 este foarte mare. Declarațiile au fost făcute de ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, într-un interviu acordat postului Publika TV. Oficialul a dat asigurări că Germania va susține eforturile de integrare europeană a Moldovei prin diverse modalități, inclusiv prin acordarea de fonduri europene.

“Ştiu că raportul de succes necesar pentru liberalizarea regimului de vize va fi apreciat pozitiv de către Comisia Europeană în noiembrie. Aceasta înseamnă că şansa ca liberalizarea regimului de vize să devină realitate pe parcursul anului viitor este foarte mare. Şi pot să vă spun că noi, germanii, ne vom implica cu fermitate, pentru ca începînd cu anul viitor moldovenii să poată călători fără viză în UE”, a spus Meyer.

În același timp, oficialul german a ținut să precizeze că cetățenii moldoveni trebuie să aibă o perspectivă realistă în ceea ce privește avantajele pe care le va aduce semnarea cele două acorduri cu UE.

“Aşteptările moldovenilor în ceea ce priveşte schimbarea imediată a realităţilor după parafarea ambelor acorduri nu ar trebui să fie prea mari. Asocierea şi comerţul liber se află la începutul proceselor care ar trebui să producă o schimbare a condiţiilor din societate pe termen mediu şi lung. Dumneavoastră veţi putea culege cu toţii roadele acestei munci, este însă necesar să conştientizaţi că progresele depind în cea mai mare parte de dumneavoastră”, a subliniat ambasadorul german.
Referindu-se la conflictul transnistrean, ambasadorul Germaniei la Chișinău a declarat că nu vede soluții pentru rezolvarea diferendului în viitorul apropiat. Oficialul a subliniat însă că e necesar ca pozițiile ambelor părți să fie luate în serios.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?