Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tulbure: Actualul Guvern nu are nimic comun cu Europa

23 noi. 2013,, 02:17   Societate
4682 2
Foto: votarea.com
Declarația a fost făcut de fostul reprezentant al Moldovei la CE și ONU, membrul Congresului Civic, Alexei Tulbure, în cadrul acțiunii de protest din 22 noiembrie, la care au participat circa două mii de persoane.

Tulbure a accentuat că a activat mai mulți ani în țări europene. ”Eu știu că într-o democrație veritabilă, în democrații tradiționale despre care ne povestesc cei de la guvernare, opinia publică este Dumnezeul de care se conduc ei, este Afla și Omega deciziilor pe care le iau ei. Este acea voință a poporului care trebuie să conducă”, a declarat sursa citată, subliniind că spre deosebire de guvernanții din țările democratice, cei de la Chișinău se tem să dea ochii cu propriul popor.
”Au fost mamele tinerilor care au decedat în armată și nu au vrut să se întîlnească cu dînsele, primarii de atîția ani insistă asupra implementării Legii cu privire la finanțele publice locale. Ministrul Finanțelor spune că ei nu au capacități să numere. Guvernul are capacități să numere, iar primarii care se întîlnesc zilnic cu oamenii – nu au”, a enumerat reprezentantul Congresului Civic, accentuînd că deși primele persoane în stat au știut despre intenția reprezentanților din toate localitățile țării să se întîlnească cu demnitarii, au fugit de la locul de muncă.

”Este primul Guvern în istoria RM în care opt membri au dosare penale. Unde s-a mai văzut așa ceva? În istoria Moldovei independente, este primul caz cînd guvernanții nu doar că nu opresc hoția, ci o organizează și participă la ea. Aceștia fură proprietatea statului și nu doar, fură unul de la altul, fură de la oameni, de la proprietarii privați. Aceasta este esența acestui Guvern – hoția și nu are nimic acest Guvern cu viitorul acestei țări”, a concluzionat sursa citată, cerînd demisia Guvernului Leancă, dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Circa două mii de persoane: președinți și vicepreședinți de raioane, consilieri locali, reprezentanți ai Congresului Civic au venit la Chișinău pentru a cere întrevederi cu Premierul Iurie Leancă, Președintele Parlamentului, Igor Corman și cu Nicolae Timofti, care ocupă funcția de Președinte al țării. Protestatarii au fost delegați de locuitorii din toată Moldova pentru a discuta cu liderii guvernării actuale demisia urgentă a Guvernului și dizolvarea Parlamentului.

În cele două cereri de demisie se spunea că în conformitate cu art. 91, 100 și 101 din Constituție, cei doi demnitari demisionează, cererile fiind adresate Parlamentului. Documentele au fost înregistrate la Președinție și Parlament.

De asemenea, Premierul Iurie Leancă și pretinsul Președinte, Nicolae Timofti au primit cîte o invitație pentru a participa la Marșul spre Chișinău, unde vor avea tribună să vorbească în fața poporului.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a anunțat Marșul spre Chișinău pentru data de 23 noiembrie, ora 11.30 în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii acțiunii susțin că la Marș vor participa zeci de cetățeni din toată Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?