X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A.Pușkov: La Viena decizia Ucrainei este apreciată drept un eșec geopolitic al UE

23 noi. 2013,, 01:03   Externe
4668 2
Foto: obozrevatel.ua
La Viena decizia Ucrainei de a suspenda procesul de pregătire pentru încheierea acordului de asociere cu Uniunea Europeană este apreciată drept un eșec politic al UE.

Este declarația făcută de către președintele Comitetului pentru afaceri externe a Dumei de Stat din Ruisa, Alexei Pușkov.

"Mă aflu la Viena, unde a ajuns ieri Ianukovici. Aici decizia Ucrainei este apreciată drept un eșec geopolitic al UE. Presă și politicienii sînt în stare de șoc", - a scris Pușkov în contul său de pe Twitter.

Decizia guvernului ucrainean a provocat dezamăgire în Occident. Membrul misiunii Parlamentului European în Ucraina, fostul președinte polonez Aleksandr Kwasniewski a declarat că Federația Rusă prin "presiuni fără precedent" asupra autorităților ucrainene au forțat-o să refuze să semneze acordul de asociere cu UE.

Reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a calificat reacția UE la decizia guvernului ucrainean de a suspenda procesul de pregătire pentru încheierea acordului de asociere cu UE drept una "nervoasă".

Seara pe 21 noiembrie la Kiev au început să se adune oameni care protestau împotriva suspendării procesului de integrare europeană. Participanții au anunțat un protest nelimitat. Mitinguri au fost organizate de asemenea la Lvov, Ivano - Frankivsk, Luțk, Harkov, Donețk și Odesa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?