Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

SUA este gata să reia negocierile cu Coreea de Nord

20 sep. 2018,, 08:30   Externe
1858 0

Statele Unite au anunţat că sînt gata să reia negocierile cu Coreea de Nord după ce Phenian a promis miercuri că va dezmembra instalaţiile de rachete şi a sugerat că va închide principalul complex nuclear din Yongbyon dacă Washingtonul va lua măsurile necesare, relatează Reuters.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că l-a invitat pe ministrul de Externe al Coreei de Nord săptămîna viitoare la New York, pentru a discuta despre finalizarea denuclearizării pînă în ianuarie 2021, după summit-ul de la Phenian dintre liderii celor două Corei.

Statele Unite au părut dornice să profite de angajamentele liderului nord-coreean, Kim Jong Un, în cadrul discuţiilor cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, chiar dacă criticii au spus că paşii făcuţi sînt puţini pentru a pune Phenianul într-o cursă de denuclearizare ireversibilă.

Coreea de Nord va permite experţilor din "ţările avizate" să supravegheze închiderea bazei de testare şi lansare a rachetelor de la Dongchang-ri, a declarat Moon într-o conferinţă de presă comună cu Kim după întîlnirea lor din capitala nord-coreeană.

Coreea de Nord va lua, de asemenea, măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea principalului său complex nuclear din Yongbyon, în cazul în care Statele Unite vor întreprinde măsurile necesare, a adăugat Moon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?