X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

A fost găsită SOLUȚIA pentru redeschiderea grădinițelor

19 sep. 2018,, 12:19   Societate
3264 0

Mai multe grădinițe din capitală își vor relua activitatea după ce, la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău, vor fi angajați 54 de elevi care învață în ultimul an la Colegiul „Alexei Mateevici”.

„Dragi studenți, această inițiativă este în beneficiul dvs., căci aveți ocazia să puneți în practică toate cunoștințele acumulate pe parcursul anilor și să fiți remunerați pentru acest lucru, dar și al autorităților publice locale, care duc lipsă de personal didactic și non-didactic în instituțiile preșcolare”, a punctat, în timpul discuțiilor, Silviu Gîncu, șeful Direcției învățămînt profesional tehnic.

Totodată, Gîncu a menționat că și elevii Școlii Profesionale nr. 2 sînt îndemnați să se angajeze în calitate de bucătari la grădinițele din capitală.

Elevii vor fi angajați pînă pe 31 mai 2019. Pe lîngă bursele de studiu, aceștia vor beneficia și de salariu. Totodată, după finalizarea studiilor, absolvenții colegiului se vor putea reangaja în calitate de tineri specialiști în grădinițe.

Menționăm că, potrivit datelor oferite de DGETS Chișinău, în anul curent de studii în instituțiile de educație timpurie din municipiu sînt vacante 387 posturi de educatori, 182 unități de ajutori de educatori și dădace sanitare, 74 unități de bucătari și 40 unități de spălători de veselă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?