X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Procurorul general Corneliu Gurin va avea un nou adjunct

21 noi. 2013,, 12:51   Societate
4559 0
Foto: diez.md
Șeful Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, a fost propus în funcția de adjunct al procurorului general Corneliu Gurin. Postul a devenit vacant după ce Eugen Rusu, fostul adjunct al procurorului general, a depus cerere de demisie.

Totodată, Eduard Harunjen a fost numit în funcția de procuror anticorupție, după ce a exercitat interimatul acestei funcţii în ultimele trei luni. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Superior al Procurorilor.

Adjunct al Procurorului anticorupţie a fost desemnat procurorul Adrian Popenco, ales cu majoritatea de voturi ale membrilor CSP, din trei candidați participanți la concurs. De asemenea, CSP a hotărît desemnarea procurorului Ion Popa în funcţia de procuror al raionului Floreşti, pentru al doilea mandat consecutiv în această funcţie.

Pe 20 decembrie urmează să fie convocată Adunarea generală a procurorilor, care va alege noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Mandatele membrilor actuali ai CSP expiră pe 30 decembrie, anunță Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?