X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oficial european: Concurenţa este un aspect important pentru Moldova

20 noi. 2013,, 10:10   Societate
4318 0
Foto: youtube.com
"Concurenţa este un aspect important pentru Moldova, deoarece în acest sector există probleme", consideră şeful Secţiei politică şi economie a Delegaţiei UE în Republica Moldova, Wicher Slagter.

Potrivit Agenţiei "Infotag", oficialul a spus marţi, în cadrul şedinţei clubului de presă, că "la finele lunii noiembrie Moldova va parafa Acordul de asociere cu UE, în textul căruia există un punct cu privire la competitivitate, iar republica trebuie să respecte toate regulile stipulate în acord, însă deja acum pot fi observate momente pozitive, şi anume faptul că Moldova a adoptat Legea cu privire la protecţia concurenţei şi Legea cu privire la ajutorul de stat".

Potrivit lui, "noua lege a concurenţei a fost revizuită de către serviciile Comisiei Europene şi este în conformitate cu standardele UE. Aceasta va permite o mai bună funcţionare a economiei Republicii Moldova, prin promovarea concurenţei loiale, în conformitate cu cerinţele DCFTA şi va aduce beneficii directe pentru consumatorii moldoveni".

Slagter a menţionat că "realizarea legilor adoptate este un proces îndelungat şi anevoios, dar UE este pregătită să ajute".

Consilierul consideră că "legile adoptate de Moldova vor permite lichidarea monopolului de piaţă, iar aceasta înseamnă că produsele şi serviciile oferite consumatorilor vor fi la un preţ accesibil", menţionând "situaţia legată de preţurile la medicamente şi biletele de călătorie cu avionul, cînd oamenii nu-şi pot permite să aleagă un produs accesibil şi calitativ".

"UE examinează posibilitatea de a oferi Moldovei granturi pentru implementarea legilor şi activarea Consiliului Concurenţei", a spus reprezentantul UE.

Potrivit lui, "UE va urmări cu atenţie cum Moldova îşi îndeplineşte angajamentele, deoarece este importantă nu doar adoptarea legilor dar şi respectarea acestora".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?